Savez drustava Vojvodine za borbu protiv raka | Misija
480
page-template-default,page,page-id-480,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.0.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Misija

OSNOVNI PODACI O DELATNOSTI

 

Savez društava Vojvodine za borbu protiv raka je preventivno zdravstvena, neprofitna organizacija, koja ima status udruženja građana i zavedena je u APR-u pod brojem BU 34/2009.

 

Ova organizacija ima misiju da unapredi zdravstvenu kulturu, promoviše usvajanje zdravih stilova života, podiže nivo svesti stanovništva o malignim bolestima i savremenim trendovima u preventivnoj medicini i onkologiji.
Savez deluje na području Vojvodine preko svojih članica, Opštinskih društava i brojnih volontera.

 

Ciljna grupa projekta „Bolje sprečiti nego lečiti“ je opšta populacija stanovništva zbog činjenice da svako ima pravo i potrebu da se zdravstveno edukuje i informiše o prevenciji, ranom otkrivanju raka i sprečavanju obolevanja od ove opake bolesti.

 

Projekat „Bolje sprečiti nego lečiti“ obuhvata edukativne aktivnosti koje su vezane za prevenciju obolevanja od raka, bez obzira na lokaciju. Sprovođenjem ovog projekta se široka populacija stanovništva na teritoriji Vojvodine o vrstama raka, prevenciji i značaju kontrolnih pregleda, odnosno skrining programa.

 

U ostvarenju ciljeva Savezu pomažu lekari, afirmisani stručnjaci iz različitih oblasti medicine, poznatih profesora medicine, uglednih lekara iz Domova zdravlja i preventivnih zdravstvenih ustanova širom Vojvodine, kao i ljudi drugih profesija.